Hoe kleed je je voor een bruiloft met een dresscode? Het kan soms lastig zijn om de juiste balans te vinden tussen stijlvol en passend, zeker als de dresscode specifieke richtlijnen geeft. Of het nu gaat om de luchtige elegantie van “Summer Chic” of de klassieke verfijning van “Tenue de Ville,” de sleutel is om de dresscode te begrijpen en deze toe te passen op je persoonlijke stijl. In deze blog geven we je een paar tips en uitleg om ervoor te zorgen dat je precies weet wat je moet dragen voor een bruiloft met deze dresscodes!

burning love

Summer chic

Summer chic draait om een elegante uitstraling die licht, fris en perfect is voor een zonnige, zomerse dag. De dresscode geeft een finishing touch aan simpele zomerkleding, namelijk comfortabel maar toch chique. Typische Summer Chic outfits zijn lichte pastelkleuren en luchtige stoffen zoals katoen en linnen. Deze dresscode geeft een luchtige uitstraling voor zomer bruiloften. Een chique sleehak eronder voor de dames, een prachtige loafer voor de heren and let’s go! Ready to party! 

Ceremonie

Summer chic voor dames

Voor de dams; denk aan cocktailjurkjes, jumpsuits of een maxi jurk, en hé er mag best wat kleur inzitten! Pastelkleuren, een mooi bloemenprintje of een combinatie tussen pastel en een wat fellere kleur? Yes! Draag geen donkere kleuren en natuurlijk geen wit 😉 Pumps, sleehakken of een prachtige chique slipper eronder en jouw dag kan niet meer stuk. Vergeet voor het avondfeest geen platte schoenen mee te nemen zodat je lekker met de voetjes van de vloer kunt! Vergeet ook niet om jouw accessoires aandacht te geven, denk aan een opvallende oorbel & een mooi handtasje to go.

Summer chic voor mannen

En dan, de mannen! Een heerlijk luchtig pak mag zeker gedragen worden bij de dresscode ‘Summer Chic’. Denk bijvoorbeeld aan linnen. Kleuren die vaak gekozen worden zijn lichtgroen, licht- of oudroze, taupe, beige of lichtblauw. Draag onder het luchtige Summer Chic pak een heerlijke nette loafer en jij bent helemaal klaar voor deze dag. In de avond kan het colbertje eventueel uit, afhankelijk van de temperaturen die dag.

Tenue de Ville

Tenue de Ville is een nette dresscode maar niet overdreven chique. Het betekent namelijk: kleding die je naar de stad draagt. Het creëert een balans tussen netheid en functionaliteit. Het is formeler dan casual maar minder formeel dan ”Black Tie”. Het draait om de details en verzorging een samenhang is heel belangrijk.

Tenue de ville voor dames

Dames, trek bij deze dresscode een nette formele jurk aan die tot net over de knie is. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een mooie rok met bijpassende blouse. Kies voor klassieke kleuren zoals beige, saliegroen of blauw. Bij patronen kan je denken aan strepen of een subtiel bloemenprintje. Denk bij schoenen aan nette pumps en ballerina’s. De accessoires zijn simpel een nette handtas en parel oorbellen of een subtiele ketting de accessoires mogen niet te sterk zijn.

Tenue de ville voor mannen

Het pak is essentieel bij mannen vooral in donkere kleuren zoals grijs en donkerblauw. Lichtere kleuren zijn alleen geschikt in de lente of de zomer. Het overhemd zal standaard een lichte kleur hebben zoals wit of lichtblauw. Een stropdas is niet verplicht maar kan de outfit wel afmaken. What about the shoes? Denk bijvoorbeeld aan nette leren schoenen, zoals oxfords of derbies in het donkerbruin of zwart. Maak de outfit af met een net horloge, bijpassende riem, manchetknopen, en een pochet in de borstzak. Ready to go!

Wil je meer inspiratie lezen? Check dan hier onze blogs!  Of bezoek een van de Trouwbeleving events!