Hans Classic Cars

Contact: Hans van den Bor
Thuis Marconistraat 4a Nijkerk 3861 NK Telefoon thuis: 033-2600323 Website: www.trouw-vervoer.nl
Foto van Hans Classic Cars

Biografische informatie

Vanwege onze passie voor klassieke auto’s en bussen is Hans Classic Cars ontstaan. Wij zorgen ervoor dat uw trouwdag compleet is en dat u en uw gasten op een sfeervolle wijze vervoerd worden. Bijvoorbeeld met het bruidspaar en de gasten in onze orginele Greyhound Silverside voor een gezellige rit naar het stadhuis, kerk en feestzaal, of misschien het bruidspaar in een karakteristieke Jaguar SS uit 1947 en alle gasten in een Bristol Dubbeldekker.

The American Experience.

De Greyhound Silversides uit 1948 is een stuk historie op wielen en een exemplaar met stoelen is zelfs in Amerika zeer zeldzaam. Dit model is door Raymond Loewy (industrieel ontwerper, bekend van het Coca Cola flesje) speciaal voor Greyhound ontworpen.

Greyhound noemde deze bussen zelf de Super Coach maar bij het publiek werden ze al snel de Silversides genoemd vanwege de glimmende aluminium zijpanelen. Greyhound had er 2000 besteld en had daarmee de grootste vloot dieselbussen. Deze bussen verbonden onder andere de Oost- met de Westkust. Het is nog steeds verwonderlijk hoe de chauffeurs destijds met deze bussen de Rocky Mountains over kwamen.

Voor die tijd waren het de meest luxe bussen ter wereld, met airconditioning, leeslampjes en verstelbare stoelen. Andere grote busmaatschappijen zoals Trailways zochten tevergeefs naar een vergelijkbare bus om de concurrentie met deze superbus aan te kunnen.

Duizenden passagiers hebben in deze bus gereisd, miljoenen kilometers zijn er in afgelegd en toch verkeert de bus nog in een zeer goede staat. Een ritje met deze bus is een belevenis op zich. Ervaar zelf een stukje Amerikaanse geschiedenis in Nederland.

Categorieën Beursdeelnemer, Kasteel Cannenburch 2018, Kasteel Rosendael 2018, On Tour R'dam 2019, TB on Tour Rotterdam 2018, TB on Tour Utrecht, Trouwvervoer, Wipselberg 2018, Wipselberg 2019
Update 8 maanden geleden